WhatsApp: +86-18658298008 Email:[email protected]

Дома » Производи » Пластични помошни машини » Пластичен одвлажнувач

Производи

Пластичен одвлажнувач(Сушење за одвлажнување)

  • слика / pp1.jpg
Опис

Опис
Пластичен дехимификатор е донесен за да се намали нивото на влажност за време на процесот на пластично вбризгување, бидејќи прекумерната влажност може да се меша во ефектот на пластично обликување.


  • Воведување на производ
  • Прашање сега

Опис
Пластичен дехимификатор е донесен за да се намали нивото на влажност за време на процесот на пластично вбризгување, бидејќи прекумерната влажност може да се меша во ефектот на пластично обликување.

Карактеристики
1. Пластичниот одвлажнувач HYSION е посебен поради неговата функција на обратна тревога.
2. Тој е опремен со високо ефикасен кондензатор за одржување на ниската температура на обратниот воздух.
3. Сушилото за одвлажнување може да го обезбеди сувиот ветер со мала точка на роса од -50 ℃ во согласност со практичните барања за температура.

Спецификација на пластичен одвлажнувач

Модел
Сув дувалка
3/час)

Моќ на
Сув дувалка
(Kw)

Моќ на
Сува
Удар (kw)

Моќ на
реј. Грејач
(kw)

Цевка
Дијаметар
(инч)

Димензии
(мм)

Тежина
(килограм)
СЛД-80 80 0.55 0.37 4.2 2″ 750 × 600 × 1230 155
СЛД-100 100 0.75 0.37 5 2″ 750 × 600 × 1230 165
СЛД-120 120 1.1 0.37 5 2″ 900 × 650 × 1330 202
СЛД-150 150 1.5 0.55 7 2.5″ 900 × 650 × 1330 208
СЛД-200 200 2.2 0.55 7 2.5″ 900 × 650 × 1330 220
СЛД-300 300 3 0.75 9 3.5″ 1050 × 800 × 1550 278
СЛД-400 100 4 0.75 9 3.5″ 1050 × 800 × 1550 300
СЛД-500 500 5.5 1.1 12 5″ 1250 × 900 × 1620 400
СЛД-700 700 7.5 1.5 15 5″ 1250 × 900 × 1620 450
СЛД-1000 1000 8 2.2 18 6″ 1450 × 1150 × 1770 500
СЛД-1500 1500 11 2.2 21 6″ 1450 × 1150 × 1770 530
СЛД-2000 5000 15 3 27 8″ 1600 × 1250 × 1870 570

 


Материјал

Сушење
Температура
(℃)

Сушење
Време (час)

Влага
содржина (%)
Капацитет на сушење (кг / час)
80 100 120 150 200 300 400 500 700 1000 1500 2000
ABS 80 2-3 0.2-0.6 25 50 75 90 120 180 240 300 400 410 700 1045
ЗКП 150 2-3 0.04 20 27 38 55 80 140 165 220 270 320 510 790
ПОМ 100 2 0.08-0.25 25 50 75 90 120 180 240 300 400 620 1010 1580
PMMA 80 3 0.1-0.7 20 40 60 75 100 150 200 250 350 450 767 1150
ИОНОМЕР 90 3-4 1.4 15 30 40 50 70 105 130 150 220 270 432 650
PA6 / 6,6 / 6,10 75 4-6 1.2-5 20 40 60 70 90 135 180 240 360 230 380 580
ПА11 75 4-6 1.0-1.5 17.5 35 50 60 80 120 160 200 280 260 470 685
ПА12 75 4-5 1.0-1.5 17.5 35 50 60 80 120 160 200 280 270 465 685
Компјутер 120 2-3 0.3-0.36 27.5 55 80 100 130 185 260 320 420 505 810 1200
СТП 90 2-3 0.2-0.9 20 40 60 75 100 150 200 250 350 440 740 1130
PBT 130 3-4 0.08-0.34 25 50 75 90 120 180 240 300 420 380 620 940
ЈП 90 1 0.01 32.5 65 100 120 160 240 320 400 650 1280 2107 3110
ПЕИ 150 3-4 0.25 18 27 41 53 80 135 165 200 250 320 550 820
МИЛЕНИК 160 4-5 0.08 15 30 40 50 70 100 130 160 220 300 490 750
ПЕТГ 70 3-4 0.5 19 27 39 53 80 135 162 210 265 310 520 790
ПЕНО 170 5 0.1 21 30 39 60 90 150 175 250 310 340 580 900
ПЕС 150 4 0.8 21 30 40 60 90 150 175 245 300 350 600 900
ОЈО 110 1-2 0.13 27.5 55 80 95 130 190 260 330 470 500 880 1310
ППС 150 3-4 0.1 19 44 38 53 80 133 155 200 250 310 550 780
ПП 120 2 0.32 30 60 90 110 150 220 300 380 540 600 1010 1580
П.С.(ГП) 80 1 0.01 42.5 85 130 160 240 360 480 600 840 1050 1700 2600
ПСУ 120 3-4 0.22 30 60 85 105 140 210 280 350 500 350 580 840
ПВЦ 70 1-2 0.1-0.4 27.5 55 80 95 130 190 260 350 500 530 870 1310
САН(КАКО) 80 1-2 0.1-0.3 27.5 55 80 95 130 190 260 350 500 540 870 1310
TPE 110 3 0.1 27.5 37 50 85 125 202 245 331 413 476 812 1200

Дијаграм на инсталација:

Контактирајте не