WhatsApp: +86-18658298008 Email:[email protected]

Дома » Производи » Пластични помошни машини

Производи

 • Фен за пластични бункери

  1. За фен за бункер, усвојувањето на буре за греење изработено од нерѓосувачки челик може успешно да избегне контаминација на материјалот и да го направи чистиот прилично едноставен ....

 • Комплетен авто-натоварувач од едно парче

  1. Овој комплетен авто-натоварувач е опремен со комутаторски мотор со голема брзина, мала кубажа и силно вшмукување. 2. Неговата паметна врска помеѓу ...

 • Чилер со вода ладен

  1. Чилерот со вода ладен е способен да ја лади водата чија температура се движи од 7 ℃ до 35. 2. Температурата на ладењето може ...

 • Пластичен дробилката

  Пластичен дробилката, позната и како мелница за пластика, игра важна помошна улога за машината за инјектирање. Тоа е применливо за пуруверирање на сите видови пластика..

 • Пластичен вертикален миксер во боја

  Пластичен вертикален миксер за бои се користи за еднообразно мешање на бојата и помагање во навлажнување на обоените пластични материјали. За време на мешањето, сечилата ротираат со голема брзина ...

 • Пластичен одвлажнувач

  Пластичен одвлажнувач е донесен за да се намали нивото на влажност за време на процесот на пластично вбризгување, бидејќи прекумерната влажност може да се меша во пластичното обликување..

 • Контролер на температура на мувла

  1. Контролорот за температура на мувла е точно контролиран од PID микро компјутер. 2. Обезбедена е заштита од преоптоварување на пумпата, придонесувајќи многу за пролонгирање ...

 • Транспортери со ремени

  Транспортерот со ремени служи како важен дел во транспортот на материјали како пластика заснован на принципот на работа на континуирано триење. Се состои од следниве делови ...

 • Миксер за дози во боја

  1. Овој миксер за дози во боја е со функција на трајна меморија и складирање. 2. Се применува DC-мотор без четки за да се олесни одржувањето. 3. Микро-компјутер ...

 • Робот замав-рака

  1. Робот со нишалка е достапен за машина за обликување со пластично вбризгување чијашто сила на стегање се движи од 50 Т до 200 Т.. Посветен помошен вбризгување на пластика ...


Пластични помошни машини


Вовед
Пластична машина за обликување со вбризгување не е во можност успешно да обликува производ без помош на разни помошни машини од пластика. Овие машини вклучуваат фен за бункер, авто натоварувач, разладен вода со чилер, дробилката, мешалка за бои, одвлажнувач, регулатор на температура на мувла, подвижна лента, миксер за дози во боја и робот со замав-рака. Сите тие се важни и секој има своја специфична функција и не може да се замени. Овие машини работат заедно за да се подобри ефикасноста на обликување и да се подобри квалитетот на производот.


Класификации на пластични помошни машини
1. Фен за пластични бункери
Тоа е магнетна основа од типот на отворена врата, лесен и лесен за вадење магнет за чистење на старо железо.
2. Комплетен авто-натоварувач од едно парче
Се одликува со бесплатно и практично работење.
3. Чилер со вода ладен
Оваа помошна машина за пластика може да ја олади водата под температура која се движи од 7 ℃ до 35. Пониската температура на ладење може да се прилагоди како што се бара.
4. Пластичен дробилката
Уредот е применлив за централизирано прашкање на сите видови пластика, вклучувајќи го и отпадот од обликување на инекција, обликување на удар и формирање на истиснување.
5. Пластичен вертикален миксер во боја
Изработен е од двослоен нерѓосувачки челик. Машината е вертикална и се меша брзо и рамномерно.
6. Пластичен одвлажнувач
Пластичната помошна машина може да го обезбеди сувиот ветер со ниска точка на роса од -50 ℃ и задоволува многу барања за производство на пластика.
7. Контролер на температура на мувла
Уредот е опремен со индикатор за повеќе грешки за да му се олесни на клиентот да ја знае причината и да реши на време.
8. Транспортери со ремени
Транспортерот за ремени е опремен со плоча со преграда за спречување на паѓање на производите и материјалите.
9. Миксер за дози во боја
Основата на пластичната помошна машина е инсталирана со мешалка, задоволување на барањата за мешање на двојни материјали.
10. Робот замав-рака
Деловите го воведоа целосното производство на модулот, и се совпаѓа со прецизниот процес на ЦНЦ што прави стабилно цело тело да може да го поднесе движењето со голема брзина.