WhatsApp: +86-18658298008 Email:[email protected]

Дома » Производи » Машини за обликување на пластични инекции » HXZ серија две машини за обликување со инјектирање плочи

Производи

HXZ серија две машини за обликување со инјектирање плочи

  • слика / pp1.jpg
  • слика / стр2.jpg
  • слика / стр2.jpg
  • слика / стр2.jpg
  • слика / стр2.jpg
Опис

Вовед
1. За сериите HXZ, две машини за обликување со инјектирање плочи, подесувањето на стегите е точно за да ви треба помалку време за размена на алатки.
2. Поширокиот отвор за вокер овозможува поголема алтернативност на алатката и реализира висока автоматизација во апликациите.
3. Во споредба со конвенционалната машина за обликување, силата на стегање на вратоврските & структурата на стегачот е значително намалена, што во голема мера ја подобрува механичката издржливост.
4. Оваа машина за обликување со вбризгување на две плочи е достапна за широк спектар на апликации, додека зафаќа само мал работен простор.
5. Функцијата за низок притисок обезбедува издржливост на алатот.
6. Напреден уред за запечатување и рамнотежа ефикасно избегнува истекување.


  • Воведување на производ
  • Прашање сега

Вовед
1. За сериите HXZ, две машини за обликување со инјектирање плочи, подесувањето на стегите е точно за да ви треба помалку време за размена на алатки.
2. Поширокиот отвор за вокер овозможува поголема алтернативност на алатката и реализира висока автоматизација во апликациите.
3. Во споредба со конвенционалната машина за обликување, силата на стегање на вратоврските & структурата на стегачот е значително намалена, што во голема мера ја подобрува механичката издржливост.
4. Оваа машина за обликување со вбризгување на две плочи е достапна за широк спектар на апликации, додека зафаќа само мал работен простор.
5. Функцијата за низок притисок обезбедува издржливост на алатот.
6. Напреден уред за запечатување и рамнотежа ефикасно избегнува истекување.

Најдобри карактеристики
1. Силата на стегање на машината за обликување со вбризгување на две плочи е 1000 тони. Работата на затворање и отворање на обликот е флексибилна и удобна, што доведува до голема прецизност, поволни перформанси, низок шум, помала потрошувачка на енергија и пократко време на велосипедирање на обликување.
2. Во споредба со традиционалните машини, овој е 1/3 помал во обем, што е поекономично со поштеден производствен простор.
3. Според производствените потреби, комплексни движења со повеќе јамки можат да се ракуваат синхроно, значително подобрување на продуктивноста.
4. Ударот за отворање на калапот може да се прилагоди прецизно врз основа на големината и положбата на секој производ.
5. Во оваа машина за обликување со вбризгување на два плоча, системот за стегање не само што обезбедува брза работа, но и ја одржува минималната потрошувачка на енергија, и обезбедува почувствителна заштита од мувла со низок притисок.
6. Вработува дизајн на хидраулични кола со висока реакција за да создаде одличен квалитет на обликување.

Апликации на машина за обликување со две плочи:


Инстанца за производство:Зошто луѓето ја избираат нашата машина за обликување со инјекции?

Параметар :

Модел: Hxz1000 / 8200 двослојна машина
Табела за технички параметар А. Б. В.
Единица за инјектирање Дијаметар на завртка мм 110 120 130
Соодносот на завртката L / D Л / Д 22 20.2 18.6
Капацитет на инјектирање (Теоретски) цм3 4618 5496 6540
Тежина на инјектирање (П.с.) Г. 4202 5001 5870
Притисок на инјектирање MPa 178 150 127
Стапка на инјектирање g / s 804 936 1099
Капацитет за пластифицирање g / s 101 112 125
Брзина на завртката вртежи во минута 110
Единица за стегање Сила на стегање КН 10000
Отворен мозочен удар мм 1100-1850
 Макс. Мувла мм 1200
Мин. Мувла мм 450
Простор помеѓу вратоврските (В. × Х.) мм 1260 × 1050
Сила на исфрлање КН 250
Ејектор Мозочен удар КН 350
Број на исфрлувач н 17
Другите Притисок на пумпата MPa 14
Моќност на моторот KW 45 + 45 + 11
Топлинска моќност KW 62.5
Димензија на машината (Л. × В. × Х.) м 11.03 × 3.00 × 3.50
Тежина на машината т 50
Капацитет на резервоар за масло Л. 2000

Димензија на плочата за мувла:

Контактирајте не