WhatsApp: +86-18658298008 Email:[email protected]

Дома » Производи » Машини за обликување на пластични инекции » Серија HXM машина за обликување со серво мотор

Производи

Серија HXM машина за обликување со серво мотор

  • слика / pp1.jpg
  • слика / стр2.jpg
  • слика / стр2.jpg
  • слика / стр2.jpg
Опис

Карактеристики
HXM серија серво мотор обликување машина користи високо-перформанси серво динамички систем за контрола и пумпа за масло како извор на енергија, кои имаат такви карактеристики како што следува: висок одговор, заштеда на енергија, низок шум, прецизност со висока контрола, итн. Што повеќе, ја пробива традицијата со совршена комбинација на електричен серво и хидрауличен погонски систем.


  • Воведување на производ
  • Прашање сега

Карактеристики
HXM серија серво мотор обликување машина користи високо-перформанси серво динамички систем за контрола и пумпа за масло како извор на енергија, кои имаат такви карактеристики како што следува: висок одговор, заштеда на енергија, низок шум, прецизност со висока контрола, итн. Што повеќе, ја пробива традицијата со совршена комбинација на електричен серво и хидрауличен погонски систем.

1. Супер заштеда на енергија
HXM серво мотор обликување машина има различна излезна моќност според различно оптоварување, за да се избегне трошење енергија. Во фазата на задржување на притисокот, серво моторот ја намалува брзината за да може да се реализира мала потрошувачка на енергија. Додека за време на периодот на ладење, моторот не работи, со што не се троши енергија. Во споредба со обичната машина за инјектирање, HXM серијата може да заштеди 20% до 80% моќ.

2. Висока прецизност и висока стабилност
Вооружени со прецизен сензор за притисок и ротирачки кодер, машината за обликување со серво мотор може соодветно да ги следи и да даде повратни информации за протокот и притисокот. И врз основа на повратните информации, синхрониот серво мотор со високи перформанси соодветно ќе ги прилагоди протокот и притисокот со промена на брзината и вртежниот момент. Покрај тоа, контролата со затворена јамка може да обезбеди стабилност на квалитетот на производот.

3. Висок одговор и висока ефикасност
Серво-моторот машина за обликување со вбризгување е опремен со систем за возење кој реагира со голема чувствителност. Besides, потребно е само 0.05 второ за даПокрај тоа�тигне максималната вредност. In addition, брзината на одзив е многу побрза од обичната машина за инјектирање. На тој начин, системот може значително да го скрати времето на циклусот и да ја зголеми ефикасноста на производството.

4. Низок шум
Бучавата е под 78db. Серво моторот не создава скоро никаква бучава кога не работи.

5. Заштеда на вода за ладење
Кога температурата на хидрауличното масло е помала, водата за ладење е значително намалена.

Предности
1. Енергетскиот систем може да обезбеди количина на енергија што и е потребна на машината за обликување со вбризгување на серво моторот за да се избегне загуба на енергија.
2. Со нова машинска структура, HXM машината за инјектирање е "новиот пауза-иако" на машина за обликување на хидраулични инекции.

1) Нова структура на стегање
Усвојување на структурата за внатрешно стегање на картерот за поддршка на типот пет за тркалање, стегање на дел од машината за обликување на серво мотор е оптимизирано. Во оваа структура, Контролата и мувлата на поврзаната структура на линијата се засилени со FEA (анализа на конечни елементи), што ја зголемува цврстината и прецизноста на делот за стегање.

2) Нова структура на електрична енергија 
Новата структура на моќност се состои од серво мотор, серво возач, сензор за притисок, ротационен кодер, менувачка пумпа и серво систем.

Принцип за контрола на серво возењата

Параметри
Имајќи предвид дека има многу избори, ние тука земаме HXM 218 на пример, машина за обликување со серво мотор.

Зошто луѓето ја избираат нашата машина за обликување со инјекции?

HXM 218 Инјектирање машина за обликување

Модел: HX (*) 218/730
Табела за технички параметар А. Б. В.
Единица за инјектирање Дијаметар на завртка мм 45 50 55
Соодносот на завртката L / D Л / Д 22.2 20 18.2
Капацитет на инјектирање (Теоретски) цм3 349 431 522
Тежина на инјектирање(П.с.) г. 324 400 485
Оз 11.4 14.1 17.1
Притисок на инјектирање МПА 210 170 140
Стапка на инјектирање g / s 128 158 192
Капацитет за пластифицирање g / s 18 25 32
Брзина на завртката Вртежи во минута 170
Единица за стегање Сила на стегање Кн 2180
Отворен мозочен удар мм 520
Макс. Мувла мм 580
Мин. Мувла мм 200
Простор помеѓу вратоврските (В. × Х.) мм 520 × 520
Сила на исфрлање Кн 80
Ејектор Мозочен удар Кн 150
Број на исфрлувач Н. 9
Другите Притисок на пумпата МПА 16
Моќност на моторот Kw 18.5/23
Топлинска моќност Kw 13.55
Димензија на машината (Л. × В. × Х.) м 5.70*1.34*2.12
Тежина на машината Т. 3.6
Капацитет на резервоар за масло Л. 281

Димензија на плочата за мувла:


Контактирајте не