WhatsApp: +86-18658298008 Email:[email protected]

Дома » Поддршка » Резервни Делови

Производи

Стандардна машина за обликување со сечење HXF

  • слика / pp1.jpg
  • слика / стр2.jpg
  • слика / стр2.jpg
  • слика / стр2.jpg
Опис

HYSISON HXF машината за обликување со хоризонтално вбризгување е главно составена од единица за инјектирање, единица за стегање, хидрауличен дел и систем за контрола. Контролирани од компјутер, овој калапи за прецизно вбризгување прифаќа увезени високо квалитетни компоненти. Доаѓа со одлики на добра стабилност, долго време на услуга, поволни перформанси и можност за производство на мнозинство пластични производи.


  • Воведување на производ
  • Прашање сега

Опис
HYSISON HXF машината за обликување со хоризонтално вбризгување е главно составена од единица за инјектирање, единица за стегање, хидрауличен дел и систем за контрола. Контролирани од компјутер, овој калапи за прецизно вбризгување прифаќа увезени високо квалитетни компоненти. Доаѓа со одлики на добра стабилност, долго време на услуга, поволни перформанси и можност за производство на мнозинство пластични производи.

Компоненти на машината за обликување хоризонтално вбризгување
1. Дел за инјектирање
1. Систем за вбризгување со балансирање на двојно водечки столб и двојно цилиндар
2. Уред за пред-пластифицирање со завртка-лента за возење на моторот со голем вртежен момент
3. Компјутерски PID за контрола на температурата на цевката за полнење
4. Систем за регулирање на притисокот за складирање
5. Уред за микро прилагодување за цел на центарот на млазницата
6. Инјекција во повеќе нивоа, одржување на притисок, контрола на брзината и локацијата
7. Функција на производство на ладно стартување со завртки
8. Контрола на скалата на позицијата на инјектирање
9. Капак на алуминиумски модели со лизгање

2. Хидрауличен дел од машината за обликување хоризонтално вбризгување
Хидрауличната единица се состои од светски позната марка пумпа за масло и контролен вентил со извонредни перформанси. Тој дава прецизен калап за инјектирање со одлики со висока точност, висока сигурност и стабилност, долг животен век, низок шум и заштита на животната средина.

       

3. Единица за стегање на машина за обликување хоризонтално вбризгување
1. 5 систем на двојно вклучување
2. Специјална лента за врзување пред затегнување за сигурна издржливост
3. Механички и електрични безбедносни уреди
4. Хидраулични безбедносни уреди
5. Уред за заштита од обликување при низок притисок
6. Повеќестепено обликување на отворен / затворен притисок и контрола на брзината
7. Повеќестепена и повеќефункционална хидраулична контрола на исфрлање
8. Уред за затворање со брзо обликување
9. Механички уред за позитивно обликување со отворена положба
10. Прилагодлив возење на слајд на стврднати челични патеки за поддршка на подвижната плоча
11. Робусна конструкција за леење со издолжени водилки за вратоврска за цврста поддршка и порамнување на плочата
12. Функција за автоматско прилагодување на висината на калапот за поставување на тонажата на стегите
13. Фиксна плоча на рамката на машината за обликување со хоризонтално вбризгување за да се овозможи прекумерни калапи да го надминуваат плочата
14. Шупливо сферично леење дизајнирано со анализа на конечни елементи (за максимална цврстина)
15. Вклучете подмачкување: автоматски систем за подмачкување со монитор на функции (сензор за притисок на маслото и сензор за нивото на маслото).
16. Рамка со фиока за фаќање и канали за водење (да собира вишок масло и да ја одржува рамката на машината чиста).
17. Систем за автоматско вклучување на подмачкување контролиран од централниот уред за подмачкување
18. Зацврстени челични иглички и грмушки
19. Безбедносни навлаки: фиксен капак на горниот дел од палецот поставен за безбедност и да ја чува областа за вклучување чиста од прашина од работилницата

4. Единица за инјектирање на машина за обликување хоризонтално вбризгување
1. Балансиран систем за вбризгување со два цилиндри
2. Повеќестепен притисок, контрола на брзината и времето за пластифицирање
3. Функција за следење на позицијата на перничето за инјектирање
4. Пластифицирање на функцијата за спречување на ладно започнување
5. Лизгалка од хопер
6. Штитник за чистење со ограничен прекинувач на прекинувачот
7. Алуминиумски капак со лизгање на единицата за инјектирање
8. Уред за контрола на температурата на PID барел
9. Функција потоната назад
10. Функција за контрола на притисокот во пластифицирање на завртката
11. Колектор на вода за ладење
12. Контрола на притисокот на држењето во повеќе фази
13. Повеќестепена контрола на притисокот на вбризгување
14. Уред за усогласување на центарот на млазницата

5. Контролен систем на машина за обликување хоризонтално вбризгување
1. Конфигуриран со увезени хидраулични и електрични компоненти со висок квалитет
2. Со осум или десет инчен ЛЦД-екран во боја
3. Функција за складирање податоци за мувла: 120 датуми на мувла
4. Контролна табла монтирана на вртливата
5. Контролен ормар со вентилатори за ладење
6. Вратата на орманот опремена со комбинирана брава на вратата плус главен прекинувач за изолатор
7. Подигната предупредувачка ламба
8. ПИД-барел плус контрола на температурата на млазницата

Параметри на прецизен калај за инјектирање
Со оглед на толку многу модели, земаме на пример машина за обликување HXF128.

HXF 128 Хоризонтална машина за обликување со вбризгување

Модел: HX (*) 128/420
Табела за технички параметар А. Б. В.
Единица за инјектирање Дијаметар на завртка (мм) 35 38 42
Соодносот на завртката L / D (Л / Д) 23.8 22 19.9
Капацитет на инјектирање (Теоретски) (цм3) 192 226 277
Тежина на инјектирање (П.с.) (г.) 175 206 252
Тежина на инјектирање (П.с.) (Оз) 6.1 7.2 8.8
Притисок на инјектирање (MPa) 219 186 152
Стапка на инјектирање (g / s) 87 102 126
Капацитет за пластифицирање (g / s) 11 13 15
Брзина на завртката (вртежи во минута) 200
Единица за стегање Сила на стегање (Кн) 1280
Отворен мозочен удар (мм) 350
Макс. Мувла (мм) 450
Мин. Мувла (мм) 150
Простор помеѓу вратоврските (В. × Х.) (мм) 410 * 370
Ејектор Мозочен удар (КН) 45
Сила на исфрлање (КН) 120
Број на исфрлувач (н) 5
Другите Притисок на пумпата (MPa) 16
Моќност на моторот (Kw) 13/15
Топлинска моќност (Kw) 10.5
Димензија на машината (Л. × В. × Х.) (м) 4.41*1.2*1.89
Тежина на машината (т) 3.2
Капацитет на резервоар за масло(Л.) 235
Контактирајте не