WhatsApp: +86-18658298008 Email:[email protected]

Дома Â » Производи Â » Машини за обликување на пластични инекции Â » Серија HXM машина за обликување со серво мотор

Производи

HX(*) 65 Машини за инјектирање

  • слика / pp1.jpg
Опис

Опис
Машина за инјектирање, исто така познат како печат за инјектирање, е главниот уред за производство на широк спектар на пластични производи со вбризгување на термопластични пластики или терморегулациони пластики на калапот за формирање. Принципот на работа е сумиран како што следува: прво, машината за обликување ги загрева пластичните материјали;


  • Воведување на производ
  • Прашање сега

Опис
Машина за инјектирање, исто така познат како печат за инјектирање, е главниот уред за производство на широк спектар на пластични производи со вбризгување на термопластични пластики или терморегулациони пластики на калапот за формирање. Принципот на работа е сумиран како што следува: прво, машината за обликување ги загрева пластичните материјали; тогаш, изврши висок притисок врз стопената пластика, и инјектирајте го во калапот, така што пластиката може да ја пополни празнината на мувлата. Хидрауличните машини за обликување со вбризгување можат да се класифицираат во три вида: вертикален тип, хоризонтален тип и полн-електричен тип. Нашите производи припаѓаат на вертикален тип и се водат од нафта и електрична енергија.

Карактеристики на машината за обликување со инјекции HX 65

Хидрауличен систем
1. Донесени се познати хидраулични компоненти за да се гарантира висока сигурност и долг век на траење.
2. Хидрауличниот блок на вентилот е разумно дизајниран и има добри перформанси на запечатување.
3. Донесен е систем за ниска температура на маслото за да може да се продолжи работниот век на пломбите.
4. Нискиот шум се појавува за време на трчањето, што ја прави оваа машина за обликување со вбризгување пријателска кон животната средина.

Единица за стегање
1. Со недопрена структура, стегите за мувла се одликуваат со голема цврстина на плочата.
2. Тој е дизајниран во оптимизирана структура на вклучување, што обезбедува стабилност на отворање / затворање на мувла.
3. Врз основа на анализа на конечни елементи, единиците за стегање реализираат рационална распределба на стресот и висока прецизност на стегање.
4. За HX 65 машина за инјектирање, одржувањето е погодно поради централниот механизам за подмачкување (за прилагодување на висината на калапот).

Единица за инјектирање
1. Дизајнот на завртката се ажурира за да се исполни подобар ефект на пластифицирање и мешање.
2. Модуларната структура е добро дизајнирана за практична замена на компонентите.
3. Инсталиран е централен уред за подмачкување за да гарантира практично одржување на HX 65 машина за инјектирање.
4. Лизгачот е технички инсталиран под подвижен бункер за полесно напојување на материјалите.
5. За специфични материјали се произведуваат различни изборни специјални завртки.

Контролен систем
1. Карактеристично е за поставување и прилагодување на флексибилното обликување на податоците.
2. Тој е опремен со 120 множества заштеда на податоци за мувла.
4. Исто така, има предности на контролата на квалитетот на производството на СПЦ.

Зошто луѓето ја избираат нашата машина за обликување со инјекции?

Параметар :

МОДЕЛ:HX(*)65/160
ТЕХНИЧКА ТАБЕЛА ЗА ПАРАМЕТРИ А. Б. В. Д.
ЕДИНИЦА ЗА ИНЕКЦИЈА ДИЈАМЕТР ЗА ШИТКА мм 28 32 35 38
РАТИРАЕ НА ЛИД ДВИREА Л / Д 24.3 21.3 19.5 18
КАПАЦИТЕТ ЗА ИНЕКЦИЈА (ТЕОРЕТСКИ) cm3 73 96 115 136
Тежина на инјектирање(П.С.) г. 67 87 105 123
Оз 2.3 3 3.7 4.3
ПРИТИСОК НА ИНЕКЦИЈА MPa 229 175 146 123
Стапка на инјектирање g / s 40 55 66 74
ПЛАСТИКИЗИРАЕ НА КАПАЦИТЕТ g / s 6 8 10 12
БРЗИНА НА ПОВЕЕ вртежи во минута 190
ЕДИНИЦА ЗА КЛЕМИРАЕ СИЛА НА КЛАМП КН 650
ОТВОРЕН УДАР мм 270 
    МАКС. МОЛА мм 300
МИН. МОЛА мм 100
ПРОСТОР ПОМЕУ ЛИЦЕРВИ (В.×Х.) мм 310×290
ИЗВИКНИЦИ СИЛА КН 27.5
ИЗЛЕКУВАЧКИ УДАР КН 65
БРОЈ НА ИЗВРШИТЕЛ н 1
ДРУГИТЕ ПРИТИСОК НА Пумпа MPa 16
МОТЕРСКА моќ KW 7.5/11
МОOWНИЕ ЗА ГРЕЕЕ KW 7.4
ДИМЕНЗИЈА НА МАШИНАТА (Л.×В.×Х.) м 3.53×1.1×1.7
Тежина на машината т 1.9
Капацитет на резервоар за масло Л. 117

Димензија на плочата за мувла:


Контактирајте не