WhatsApp: +86-18658298008 Email:[email protected]

Дома » Производи » Машини за обликување на пластични инекции » Стандардна машина за обликување со сечење HXF

Производи

HX(*) 298 Машини за инјектирање

  • слика / pp1.jpg
  • слика / стр2.jpg
  • слика / стр2.jpg
  • слика / стр2.jpg
  • слика / стр2.jpg
  • слика / стр2.jpg
Опис

Опис
Како и другите машини за обликување со прецизно вбризгување HYSION, кои се движат од HX65 до HX2000, HX 298 машината се карактеризира со разни извонредни перформанси, како стабилно трчање, и прецизно & систем за брзо управување. Покрај тоа, секоја машина за формирање на високо-брзински пластични инјекции прифаќа материјали со меѓународно познато бренд за производство, што му дава добра стабилност, долг работен век, високи перформанси и можност за производство на разни пластични производи.


  • Воведување на производ
  • Прашање сега

Опис
Како и другите машини за обликување со прецизно вбризгување HYSION, кои се движат од HX65 до HX2000, HX 298 машината се карактеризира со разни извонредни перформанси, како стабилно трчање, и прецизно & систем за брзо управување. Покрај тоа, секоја машина за формирање на високо-брзински пластични инјекции прифаќа материјали со меѓународно познато бренд за производство, што му дава добра стабилност, долг работен век, високи перформанси и можност за производство на разни пластични производи.

Компоненти на HX 298 Машина за обликување со прецизно вбризгување
Единица за стегање
1. Платните за стегање ги обработува FEA (Анализа на конечни елементи), осигурување дека системот за стегање е крут во структурата и работи стабилно.
2. Се применува високо чувствителна заштита од мувла.
3. Стегањето на мувла е брзо и стабилно.

Хидраулична единица
1. Во HX 298 прецизна машина за обликување со вбризгување, хидрауличниот систем е карактеристичен поради комбинацијата на високо-квалитетна технологија на пумпа и контролен вентил. Покрај тоа, усвојувањето на светски познати брендови ја дава оваа машина со голема прецизност, сигурност и повторливост.
2. Тоа е хидрауличен пропорционален систем за контрола на притисок и проток.
3. Додатокот за проток на масло придонесува за стегање на мувла со голема брзина и перформанси кои се однесуваат на брзи реакции.

Контролен систем
1. Увезениот напреден компјутерски систем за контрола ја гарантира работната флексибилност на HX 298 прецизна машина за обликување со вбризгување.
2. Се користи голем ЛЦД-екран во боја. Покрај тоа, поддржува повеќејазична компатибилност.
3. Точна и конзистентна контрола на топлината на температурата на цевката се реализира поради затворен циклус PID контролер (пропорционален интегрален дериватен контролер).
4. Водоотпорни и водоотпорни контролни ормани обезбедуваат уредно и уредно куќиште за компонентите за електрична контрола.
5. Абнормалната функција за аларм е конфигурирана да ги предупредува операторите за дефект на машината.

Единица за инјектирање
1. Единица за вбризгување со два цилиндри и мотор со голем вртежен момент се усвоени во оваа машина за прецизно обликување со вбризгување, како што се гарантира непречена пластификација на завртката.
2. Притисок на инјектирање, брзината и притисокот на задржување точно се контролираат во повеќе фази.
3. Поставен е со функција за спречување на ладно започнување и функција за цицање назад.

Зошто луѓето ја избираат нашата машина за обликување со инјекции?

Параметри на HX 298 Машина за обликување со прецизно вбризгување :

МОДЕЛ:HX(*)298/1350
ТЕХНИЧКА ТАБЕЛА ЗА ПАРАМЕТРИ А. Б. В.
ЕДИНИЦА ЗА ИНЕКЦИЈА ДИЈАМЕТР ЗА ШИТКА мм 55 60 65
РАТИРАЕ НА ЛИД ДВИREА Л / Д 22.5 20.6 19
КАПАЦИТЕТ ЗА ИНЕКЦИЈА (ТЕОРЕТСКИ) cm3 689 820 962
Тежина на инјектирање(П.С.) г. 627 750 876
Оз 21.7 25.8 30.3
ПРИТИСОК НА ИНЕКЦИЈА MPa 200 168 143
Стапка на инјектирање g / s 227 270 316
ПЛАСТИКИЗИРАЕ НА КАПАЦИТЕТ g / s 35 43 51
БРЗИНА НА ПОВЕЕ вртежи во минута 180
ЕДИНИЦА ЗА КЛЕМИРАЕ СИЛА НА КЛАМП КН 2980
ОТВОРЕН УДАР мм 600
    МАКС. КОМПЛАТНА висина мм 690
МИН. КОМПЛАТНА висина мм 230
ПРОСТОР ПОМЕУ ЛИЦЕРВИ (В.×Х.) мм 605*590
ИЗВИКНИЦИ СИЛА КН 80
ИЗЛЕКУВАЧКИ УДАР КН 150
БРОЈ НА ИЗВРШИТЕЛ н 13
ДРУГИТЕ ПРИТИСОК НА Пумпа MPa 16
МОТЕРСКА моќ KW 30/30
МОOWНИЕ ЗА ГРЕЕЕ KW 18.15
ДИМЕНЗИЈА НА МАШИНАТА (Л.×В.×Х.) м 6.5*1.75*2.08
Тежина на машината т 8.4
Капацитет на резервоар за масло Л. 415

Димензија на плочата за мувла:

Контактирајте не