WhatsApp: +86-18658298008 Email:[email protected]

Дома » Производи » Машини за обликување на пластични инекции » Серија HXW машина за обликување со променлива пумпа

Производи

HX(*) 188 Машини за инјектирање

  • слика / pp1.jpg
Опис

Опис
HX 188 пластична машина за обликување со вбризгување е главно составена од систем за стегање, хидрауличен систем, систем за греењHX и систем за контрола. Неговата брзина на вбризгување е 1000 Госпоѓица. Во споредба со машини за варијабилна пумпа и серво-моторни машини, HX 188 инјекцискиот печат се карактеризира со издржлив висок притисок на вбризгување. Контролирано е преку компјутер за да се постигне висока прецизност и супериорен квалитет.


  • Воведување на производ
  • Прашање сега

Опис
HX 188 пластична машина за обликување со вбризгување е главно составена од систем за стегање, хидрауличен систем, систем за греењHX и систем за контрола. Неговата брзина на вбризгување е 1000 Госпоѓица. Во споредба со машини за варијабилна пумпа и серво-моторни машини, HX 188 инјекцискиот печат се карактеризира со издржлив висок притисок на вбризгување. Контролирано е преку компјутер за да се постигне висока прецизност и супериорен квалитет.

Компоненти на HX 188 Машина за обликување со пластично вбризгување
1. Хидрауличен систем
Неговата пумпа за масло ги исполнува меѓународните стандарди, и неговите контролни вентили имаат извонредни перформанси при поддршка на притисок. Двете карактеристики ја даваат машината со висока точност, стабилност, сигурност, како и издржливост. Хидрауличниот систем генерира само слаб шум за време на работата, што е еколошки.
2. Единица за стегање
(1) Единица за стегање на HX 188 пластична машина за обликување со вбризгување е опремена со 5 систем на двојно вклучување.
(2) Заради сигурна издржливост, инсталирана е специјална лента за врзување пред затегнување.
(3) Конфигуриран е со механички & електрични уреди, хидраулични безбедносни уреди, уреди за заштита на мувла со низок притисок, механички позитивни уреди за мувла и прилагодлив слајд што се вози на закоравени челични патеки за поддршка на подвижната плоча.
(4) Повеќестепено отворање / затворање на мувла е флексибилно, така е и контролата на притисокот или брзината.
3. Единица за инјектирање
(1) За единица за инјектирање на HX 188 пластична машина за обликување со вбризгување, системот за вбризгување со два цилиндри е специјално инсталиран за одржување на рамнотежата.
(2) За време на процесот на пластифицирање, може истовремено да реализира повеќестепен притисок, контрола на брзината и времето.
(3) Поставен е со функција за следење и пластифицирање на функцијата за спречување на ладен почеток.
(4) Лизгачот на хопер е деликатно дизајниран заради флексибилно хранење.
(5) Штитникот за чистење е опремен со блокирање на ограничениот прекинувач.
(6) HX 188 пластична машина за обликување со вбризгување прифаќа антилизгачки алуминиум за да се изгради капакот на единицата за инјектирање.
(7) PID контролерот се користи за прецизно контролирање на температурата.
(8) Единицата за инјектирање е добро функционирана при контрола на заден притисок на пластифицирање на завртки.
4. Контролен систем
(1) Увезени се висококвалитетни хидраулични и електрични компоненти за да се гарантира контролната прецизност.
(2) За HX 188 пластична машина за обликување со вбризгување, контролниот систем покажува масивна функција за складирање на податоци: може да складира информации од 120 калапи.
(3) 8 или 10 инчен LCD екран во боја е исто така инсталиран за подобро следење.
(4) Вентилаторите за ладење се инсталирани во контролниот кабинет.
(5) Вратата на орманот е конфигурирана и со заклучување на вратата и со главниот прекинувач за изолација.
(6) Се нанесува предупредувачка ламба.
(7) ПИД барел & усвоена е контрола на температурата на млазницата.

Зошто луѓето ја избираат нашата машина за обликување со инјекции?

Параметри на HX 188 Машина за обликување со пластично вбризгување :

МОДЕЛ:HX(*)188/630
ТЕХНИЧКА ТАБЕЛА ЗА ПАРАМЕТРИ А. Б. В.
ЕДИНИЦА ЗА ИНЕКЦИЈА ДИЈАМЕТР ЗА ШИТКА мм 40 45 48
РАТИРАЕ НА ЛИД ДВИREА Л / Д 24.7 22 20.6
КАПАЦИТЕТ ЗА ИНЕКЦИЈА (ТЕОРЕТСКИ) cm3 282 358 407
Тежина на инјектирање(П.С.) г. 262 330 378
Оз 9.24 11.6 13.3
ПРИТИСОК НА ИНЕКЦИЈА MPa 224 176 155
Стапка на инјектирање g / s 100 126 144
ПЛАСТИКИЗИРАЕ НА КАПАЦИТЕТ g / s 14 19 23
БРЗИНА НА ПОВЕЕ вртежи во минута 160
ЕДИНИЦА ЗА КЛЕМИРАЕ СИЛА НА КЛАМП КН 1880
ОТВОРЕН УДАР мм 450
    МАКС. МОЛА мм 530
МИН. МОЛА мм 180
ПРОСТОР ПОМЕУ ЛИЦЕРВИ (В.×Х.) мм 510×460
ИЗВИКНИЦИ СИЛА КН 53
ИЗЛЕКУВАЧКИ УДАР КН 130
БРОЈ НА ИЗВРШИТЕЛ н 5
ДРУГИТЕ ПРИТИСОК НА Пумпа MPa 16
МОТЕРСКА моќ KW 15/18.3
МОOWНИЕ ЗА ГРЕЕЕ KW 12.95
ДИМЕНЗИЈА НА МАШИНАТА (Л.×В.×Х.) м 5.39×1.29×2.05
Тежина на машината т 5.2
Капацитет на резервоар за масло Л. 272

Димензија на плочата за мувла:


Контактирајте не