WhatsApp: +86-18658298008 Email:[email protected]

Дома » Производи » Машини за обликување на пластични инекции » Серија HXW машина за обликување со променлива пумпа

Производи

HX(*) 2500 Инјектирање машина за обликување

  • слика / pp1.jpg
Опис

Опис
Нашата компанија главно произведува машини за хоризонтално вбризгување, најшироко користен тип. Во HX 2500 машина, единицата за инјектирање и единицата за стегање се поставени на хоризонтално ниво, а калапот е исто така дизајниран да се отвора хоризонтално. Се одликува со ниско куќиште на машината, погодно работење и одржување, понизок центар на гравитација и висока стабилност. Кога ќе настане еден пластичен производ, автоматски ќе се ослободи за да падне, за да се остават калапите да произведат друг производ.


  • Воведување на производ
  • Прашање сега

Опис
Нашата компанија главно произведува машини за хоризонтално вбризгување, најшироко користен тип. Во HX 2500 машина, единицата за инјектирање и единицата за стегање се поставени на хоризонтално ниво, а калапот е исто така дизајниран да се отвора хоризонтално. Се одликува со ниско куќиште на машината, погодно работење и одржување, понизок центар на гравитација и висока стабилност. Кога ќе настане еден пластичен производ, автоматски ќе се ослободи за да падне, за да се остават калапите да произведат друг производ.

За машината за обликување хоризонтално вбризгување
Познат е и како печат за инјектирање и се користи за формирање на термопластична терморегулациона пластика во разни форми на производи. Инјекциското обликување се реализира со машина за инјектирање и калапи. Машината за инјектирање главно се состои од единица за инјектирање, единица за стегање, хидраулична единица за пренос, систем за електрична контрола, единица за подмачкување, единица за греење-ладење и единица за безбедност за следење.

Апликација
HX 2500 хоризонтална машина за обликување со вбризгување е способна да обликува прецизни пластични производи кои се со комплициран изглед, влошки од метал и висока густина. Широко е усвоен во различни области, вклучувајќи ја и националната одбрана, електрични производи, транспорт, градба, пакување, земјоделството, образование, санитарни услови, па дури и секојдневниот живот на луѓето.

Предности
1. Правоаголната цевка е усвоена во машинска основа за да се гарантира стабилноста на процесот.
2. HX 2500 хоризонтална машина за обликување со вбризгување ја покажува својата голема предност поради малата тежина
3. Хидрауличниот резервоар е подвижен, олеснувајќи го чистењето доколку е потребно.
4. Лентата за греење е направена од керамика наместо челичен лим, правејќи го работното време подолго.
5. Обезбедени се повеќе делови за плима за да се задоволат клиентите’ разни барања.
6. USB-точката за поврзување ви овозможува да поставите различни параметри за обликување на вашиот десктоп компјутер

Зошто луѓето ја избираат нашата машина за обликување со инјекции?

Параметри на HX 2500 Хоризонтална машина за обликување со вбризгување :

МОДЕЛ:HX(*)2500/41000
ТЕХНИЧКА ТАБЕЛА ЗА ПАРАМЕТРИ А. Б. В.
ЕДИНИЦА ЗА ИНЕКЦИЈА ДИЈАМЕТР ЗА ШИТКА Мм 170 185 200
РАТИРАЕ НА ЛИД ДВИREА Л / Д 23.9 22 20.3
КАПАЦИТЕТ ЗА ИНЕКЦИЈА (ТЕОРЕТСКИ) cm3 24059 28493 33300
Тежина на инјектирање(П.С.) г. 21894 25928 30303
Оз 772.2 914.5 1068.8
ПРИТИСОК НА ИНЕКЦИЈА MPa 170 144 123
Стапка на инјектирање g / s 1384 1551 1813
ПЛАСТИКИЗИРАЕ НА КАПАЦИТЕТ g / s 170 190 220
БРЗИНА НА ПОВЕЕ вртежи во минута 60
ЕДИНИЦА ЗА КЛЕМИРАЕ СИЛА НА КЛАМП КН 25000
ОТВОРЕН УДАР мм 1900
    МАКС. МОЛА мм 1800
МИН. МОЛА мм 800
ПРОСТОР ПОМЕУ ЛИЦЕРВИ (В.×Х.) мм 1850*1700
ИЗВИКНИЦИ СИЛА КН 480
ИЗЛЕКУВАЧКИ УДАР КН 450
БРОЈ НА ИЗВРШИТЕЛ н 17
ДРУГИТЕ ПРИТИСОК НА Пумпа MPa 16
МОТЕРСКА моќ KW 37*4
МОOWНИЕ ЗА ГРЕЕЕ KW 170
ДИМЕНЗИЈА НА МАШИНАТА (Л.×В.×Х.) м 18.5*4*5.2
Тежина на машината т 175
Капацитет на резервоар за масло Л. 3700

Димензија на плочата за мувла:


Контактирајте не