WhatsApp: +86-18658298008 Email:[email protected]

Дома » Производи » Пластични помошни машини » Транспортери со ремени

Производи

Транспортери со ремени

  • слика / pp1.jpg
Опис

Опис
Транспортерот со ремени служи како важен дел во транспортот на материјали како пластика заснован на принципот на работа на континуирано триење. Се состои од следниве делови: решетка, појас, ролери за носачи, цилиндар, затегнувач и уред за пренос. Машината за пренесување на ремените е способна непречено да пренесува материјали во текот на целиот процес, од местото за снабдување до местото за испуштање. Покрај тоа, не само што овој подвижен транспортер може да пренесе фрагментарни делови, но и транспорт на готови производи. Неговата склоплива линија се покажа како многу ефикасна, значително зголемување на ефикасноста на обликување за време на процесот на обликување.


  • Воведување на производ
  • Прашање сега

Опис
Транспортерот со ремени служи како важен дел во транспортот на материјали како пластика заснован на принципот на работа на континуирано триење. Се состои од следниве делови: решетка, појас, ролери за носачи, цилиндар, затегнувач и уред за пренос. Машината за пренесување на ремените е способна непречено да пренесува материјали во текот на целиот процес, од местото за снабдување до местото за испуштање. Покрај тоа, не само што овој подвижен транспортер може да пренесе фрагментарни делови, но и транспорт на готови производи. Неговата склоплива линија се покажа како многу ефикасна, значително зголемување на ефикасноста на обликување за време на процесот на обликување.

Предности
1. Транспортерот за ремени HYSION е конфигуриран со еластичен прилагодлив уред, обезбедување на флексибилно и сигурно работење.
2. Должината на ременот може да се прилагоди според барањата на клиентот во одреден опсег.
3. Транспортерот за ремени е дизајниран со едноставна структура, правејќи ја автоматската контрола и работа многу лесна и во меѓувреме одржувањето е лесно.
4. Машината за пренесување на ремените е специјално инсталирана со плоча со преграда, што е корисно за спречување на паѓање на производите и материјалите.
5. Доаѓа со одлична способност за пренесување, особено е способен за пренесување на долги растојанија.
6. Транспортерот со ремени е типичен за брза брзина (0 до 9.5 m / min.), непречено работење и слаб шум.

Параметри

Модел Моќност
(В.)
Пренесување
Брзина(m / min)
Појас (мм) Тежина
(килограм)
Л.
(мм)
L1
(мм)
Д.
(мм)
Д1
(мм)
Х.
(мм)
H1
(мм)
SCB-200 60 0-9.5 200 55 1700   400 200 850-1100  
SCB-300 60 0-9.5 300 60 1700   400 300 850-1100  
SCB-400 60 0-9.5 400 70 1700   400 400 850-1100  
SCB-500 140 0-9.5 500 85 1700   400 500 850-1100  
SCB-200B 60 0-9.5 200 90 2250 500 400 200 1450 950
SCB-300B 60 0-9.5 300 110 2250 500 400 300 1450 950
SCB-400B 140 0-9.5 400 120 2250 500 400 400 1450 950
SCB-500B 140 0-9.5 500 145 2250 500 400 500 1450 950
SCB-200T 140 0-9.5 200 97 2350 700 500 200 970  
SCB-300T 140 0-9.5 300 112 2350 700 500 300 970  
SCB-400T 140 0-9.5 400 127 2350 700 500 400 970  
SCB-500T 140 0-5.5 500 150 2350 700 500 500 970  

Дијаграм на инсталација:

Контактирајте не