WhatsApp: +86-18658298008 Email:[email protected]

Дома » Производи » Калап за пластично инјектирање » Калап за авто делови

Производи

Автомобилска мувла за внатрешна гарнитура

  • слика / pp1.jpg
  • слика / стр2.jpg
  • слика / стр2.jpg
Опис

Автомобилска мувла за внатрешна гарнитура: 1.Панелот ја поставува мувла
2.воздушен систем Мувла
3.контролен систем Мувла
4.други МОД мувла..
Автомобилска мувла за надворешна гарнитура:
1.авто браник Мувла
2.Калап за решетки
3.амортизер Авлака
Систем за автоматско осветлување Калап
1.калап за предна ламба
2.Мувла на задната ламба
Контролирање на HYSION:
HYSION Mold има многу силен тим за управување и КК, тимот вклучуваше тотално повеќе од 40 луѓе.  Од 3Д модел на пластични делови до мувла T1, имаме многу ригорозна анализа, проучување и контрола на квалитетот.


  • Воведување на производ
  • Прашање сега

3Анализа на дизајн на пластика:
Кога го добивме пластичниот 3D модел од нашиот клиент, ќе имаме состанок со сите поврзани службеници за да разговараме за недостатокот на 3Д дизајн ... да се открие дали има некое место има проблем со алатки. На пример: агол на де-обликување, јачина, пластично полнење, деформирање, дебелина, текстура ..... по сите овие дискутирање, ќе започнеме да правиме анализа на протокот на мувла. Ако има какви било прашања или проблеми, ќе контактираме со нашиот клиент.
Автомобилска мувла дизајн технички состанок:
Сите наши поврзани службеници ќе го имаат состанокот за дизајнот на мувла, на овој состанок, ќе бидат споменати сите технички точки. Како што е челикот од мувла, Основна структура на мувла, пластичен материјал и негово МФИ, посебни барања на клиентот, параметри на машината за инјектирање на клиентот, процес на обработка на компонентите ...
По автомобилска мувла дизајн подготвен, одделот за КК за дизајн на мувла ќе започне со проверка на дизајнот на мувла. * Инспекција на структурата на мувла * Дејство на мувла и водење на инспекција на системот * Инспекција на системот за вбризгување на мувла * Инспекција на системот за ладење на мувла * Инспекција на системот за исфрлање на мувла * Проверка на полето за лесно оштетување на мувла ......
Кога добивме одобрение за дизајн од наш клиент, ќе го започнеме сечењето на челик, за инспекција на челик, ние користиме уред за скенирање со добар квалитет за да провериме дали има пукнатина или нечистотии. И мерачот на цврстина ќе ни каже дали цврстината е o.k. или дури.
Обработување:
За време на обработката, ние исто така правиме основна контрола на квалитетот, треба да ја провериме цврстината на челикот. Ние правиме две или 3 фази за обработка. 1st фаза е груба обработка, извесно време правиме половина прецизна обработка. Последната фаза е прецизно мелење или обработка со голема брзина. Ние секогаш ја сметавме челичната деформација кога ја обработуваме..
По обработката на ЦУМ & контролирање на други димензии:
По обработката на обработката, ние имаме 2 комплети СММ, 1 инструменти за мерење на проекции за шуплини / проверка на димензиите на јадрата и другите компоненти. Ако димензијата ја исполнува толеранцијата, тогаш ќе го однесеме во нашата монтажна продавница. Инаку, ние ќе направиме повторна обработка веднаш.
Имаме службеници за КК и раководителот на проектот ќе ги контролира точките за квалитет при составувањето на мувла.
Пред мувла Т1, калапот ќе се расклопи за КК, и HYSION го има Т1 стандардот. Доколку калапот не ги исполнува стандардите. Не можеме да направиме никакво тестирање на мувла.
ХИСИОН има повеќе од 15 комплети со различна големина на машината кои се специјално за тестирање на мувла. Нашиот оперативен тим со богати искуства, задачата на овој тим е да ги пронајде недостатоците на Морда и што треба да се подобри. Ние правиме масовна симулација по подобрувањето на Т1.
Сите податоци како што се: Дизајн на мувла, цртежи со алатки, разни записи за инспекција, Дневен дневник на мувла, Извештај за тестирање на мувла, Видеа за тестирање на мувла, Прирачник за работа со мувла…ние испраќаме до нашиот клиент за време на периодот на обработка на мувла ...
ХИСИОН се определува да биде еден од најдобрите снабдувачи на автомобилски мувла во светот. Ве молиме comeубезно дојдете кај нас за понатамошна проверка, сигурни сме дека ќе бидете задоволни.

Контактирајте не